Eterisk Salvia-olja – Användning & Fördelar

Vad är eterisk Salvia-olja

Clary salvia (Salvia sclarea) är en blommande ört som är infödd i Medelhavsområdet. Den eteriska oljan som extraheras från växternas blad och knoppar har en ren, uppfriskande doft som du kan använda som en hudbalsam eller andas in försiktigt som en del av en aromaterapibehandling.

Clary salvia är lätt att odla i områden med hög temperatur. Salvia odlas vanligtvis för användning som smakämne i te. Salvia används också traditionellt i behandlingar för att förbättra ögonens hälsa. Men det finns andra hälsofördelar med börja använda eterisk salviaolja!

Vad är salvia bra för?

Stressminskning
Minska stress. Med hjälp av aromaterapi kan man använda den eteriska salvia-oljan för att lugna sinnet och minska ångestkänslorna. När du andas in oljan påverkas den del av din hjärna som reglerar känslor. Väldigt häftigt! En annan eterisk olja som fungerar mot ångest är ylang ylang.

Salvia har antibakteriella egenskaper
Den eteriska salvia oljan i utspädd form kan ha en positiv inverkan på vissa bakteriestammar. Forskare tror att det kan vara en effektiv behandling ensam eller utöver traditionella behandlingar för sårvård.

Anti-depressiv
Salvia har testats på både djur och människor för att bestämma dess potentiella fördelar som ett antidepressivt medel. En undersökning som gjorts på råttor indikerade att den eteriska oljan från salvia kan vara fördelaktig mot depression.

I klimakteriet
Efter den eteriska salviaoljan innehåller ett ämne som heter scareol, som efterliknar effekterna av östrogen i kroppen kan salva minska några av symptomen för klimakteriet. Det finns även en del studier som visar på att salviaoljan kan hjälpa mot mensvärk.

Hur använder jag eterisk salvia-olja?

  • I en luftfuktare. Använd oljan utspädd med vatten i en luftfuktare. Använd den sedan i sovrummet eller varför inte på kontoret, för att få en känsla av lugn.
  • Ångest? Andas in doften djupt för att få ett lugn i kroppen.
  • Rumsspray. Om du inte har en luftfuktare går det bra att använda en vanlig sprayflaska. Blanda sedan vattnet med eterisk salviaolja. Skaka ordentligt innan du använder den.
  • Massageolja. Späd ut den eteriska oljan med några msk av din favorit bärarolja, t.ex mandelolja, avokadoolja, kokosolja.

Tänk på detta innan du använder eterisk olja

Använd inte den eteriska oljan från salvia direkt i ögonen, på huden, eller i munnen. Gör alltid ett allergi-test innan. Om du vill använda oljan från salvia på huden så blanda ut den innan med en bärarolja.

Inlägget innehåller marknadsföring i form av annonslänk till jordklok.se

Leave a Comment

Your email address will not be published.