Allt du behöver veta om Lagerbärsolja!

Vad är lagerbärsolja?

Lagerbärsolja är även känd som Bay Rum Oil eller Myra oil. Det är en olja som utvinns från s.k Pimenta racemosa. 

Växten har små vita blommor, bärliknande frukter i svart färg och löven har en stark doft, med inslag av kryddnejilika och kanel. Bladen används som kryddor i livsmedel. Det är också vanligt att använda olja som utvinns från växtens bär. 

Oljan tillverkas genom att lagerbuskens bär kallpressas.  

Fördelar

Mot infektioner. Lagerbärsolja fungerar mot infektioner eftersom den innehåller antibakteriella egenskaper.

Mot depression. Eftersom oljan är ett välkänt lugnande medel lugnar oljan sinnet. Dess doft hjälper kroppens muskler och nerver att slappna av.  

Stimulerar hårväxt. En av de betydande fördelarna med oljan är dess förmåga att stimulera hårväxt naturligt. En eterisk olja som också sägs stimulera hårväxt är pepparmyntsolja, eller har du testat metoden risvatten för håret?

Lagerbärsolja för håret

Oljan har använts i århundraden för att behandla olika hårproblem. Det är den främsta anledningen till att man tar fram oljan. 

Det finns flera sätt att använda lagerbärsolja för håret. Du kan behandla fett, torrt, eller stimulera hårväxt med oljan. Som tidigare nämnt har den även anti-bakteriella egenskaper som hjälper till att förebygga infektioner i hårbotten. 

I aleppo-tvålar är det vanligt att man tillsätter lagerbärsolja, eftersom oljan har antiseptiska egenskaper – detta innebär att den kan hjälpa mot akne, eksem eller irriterad hårbotten. 

Här hittar du en aleppo-tvål med hög % lagerbärsolja.

Lagerbärsolja egenskaper

Lagerbärsolja känns igen i aleppo-tvål på grund av dess mörkgröna färg. Doften är stark och mustig. Eftersom doften är så stark så kan det vara bra att använda den utspädd med en mer neutral olja. 

Inlägget innehåller marknadsföring i form av annonslänk till meds.se

Leave a Comment

Your email address will not be published.