Macadamiaolja – Vårdar och gör ditt hår glansigt!

Macadamiaolja

Macadamia olja kommer från nötter av makadamia träd. Oljan har en klart, ljusgul färg. Till skillnad från kokosnötsolja är den flytande vid rumstemperatur.

Macadamia-olja är rik på fettsyror och kalium. Dess koncentration av palmitoleinsyra gör den särskilt till en populär ingrediens i kosmetiska produkter som är avsedda att jämna hud och vårda hår. 
Enligt vissa kan makadamiaolja göra håret mer glansigt och mindre frissigt.

Macadamia-olja är populär i sin rena, kallpressade form som en matolja och som en frisyrprodukt. Macadamia olja finns också i hårmasker, hudlotioner och ansiktscremer.
 

Macadamiaolja för håret

 • Macadamia olja kan stärka håret.
  Macadamia-olja penetrerar håret mer effektivt än vissa andra oljor, som t.ex mineralolja. Mineraloljor skapar build-up i hårbotten vilket med tiden kan göra så att håret känns tyngre och ser flottigare ut.
  När oljan, som innehåller viktiga fettsyror appliceras i håret och i hårbotten kan hårsäckarna bli starkare och friskare. Oljan innehåller även antioxidanter som hjälper håret att återhämta sig från t.ex föroreningar i luften, samt om du har gjort kemiska behandlingar.
 • Ge glans.
  De mjukgörande egenskaperna hos macadamiaolja kan hjälpa till att göra håret glansigt och mindre frissigt.
 • Macadamia olja kan göra lockigt hår mer hanterbart
  Oljan är särskilt populär för lockigt hår. Krulliga hårtyper kan vara särskilt sårbara för skador från miljön. Lockigt hår som är torkat och skadat är mycket svårt att utforma och kan bryta lätt.

  Men macadamiaolja hjälper till att återställa fukt i håret, låser in fukten och adderar protein till hårstrået.

Hårinpackning

Gör en hemmagjord hårinpackning med macadamiaolja. Mixa 1 msk macadamiaolja med t.ex banan eller avokado. Om du använder banan, så mixa ordentligt så att du inte sitter med bananbitar i håret sen! Applicera i håret efter shampoonering och låt sitta länge.

Det går även suveränt att mixa macadamiaolja med andra oljor. Blanda 1 tsk neemolja, 1 tsk avokadoolja, 1 tsk amlaolja med 1 msk macadamiaolja. Applicera i hår och hårbotten efter shampoonering. 

Något jag själv brukar göra är att mixa macdamiaolja med neemolja i min favorit hårinpackning, för att ge hårinpackningen lite extra boost. Vira sedan en plastpåse runt håret för att behålla fukten.

I topparna

Många använder sig av macadamiaolja i topparna efter duschen. Ta bara lite olja, beroende på din hårtyp, för att håret inte ska se fett ut. Jag brukar addera lite olja i topparna och längderna på kvällen och sedan fläta håret.

Inlägget innehåller marknadsföring i form av annonslänk till jordklok.se

Leave a Comment

Your email address will not be published.